sourze.se

Vi måste ge eleverna lugn och ro i skolan

Den svenska skolan har under flera år haft problem med att eleverna inte presterar lika bra som jämnåriga ute i Europa. Resultaten från PISA-undersökningarna de senaste åren har varit dystra, även om vi just sett ett trendbrott i den senaste rapporten från PISA. Vi kan bara hoppas att denna trend kommer hålla i sig.

Kommentarer

Elfri skola!

Nu måste vi börja om, innan många av våra förmågor går förlorade!

Kommentarer

Låt barnen få vara barn först

"Låt barnen få en chans att pröva sig in i vuxenvärlden. Ge dem en chans att förstå vad och vilka krav som kommer innan de skall betygsbedömmas."

Kommentarer

Foto: Flickr/Drab Makyo (CC 2.0)

Diskussioner om homoadoption i skolan? Nej tack

För er som missat hela debatten: en skola anordnade en debattövning där ett av ämnena var "homoadoptioner". Eleverna skulle helt enkelt diskutera för eller emot. Inte helt otippat var det minst en förälder som reagerade mot detta och även anti-mobbingorganisationen Friends sa ifrån. Det är dock inte alla som håller med om det olämpliga i att välja ett sådant ämne i en skolmiljö.

Kommentarer

Foto: Flickr/stevendepolo (CC 2.0)

Duktiga flickor och ruttna äpplen i Uppdrag Granskning

Gjorde vi bort oss när vi släppte in kapitalet att på skattebetalarnas bekostnad skapa vinster på grundläggande "varumärken" som "Skolan", "Sjukvården" och "Barnomsorgen"?

Kommentarer

Foto: flickr/heyjoewhereyougoinwiththatguninyourhand (BY CC 2.0)

En valfrihet som inte gäller alla

"Valfrihet" är slagordet för den nya skolan. När skolor läggs ner och förtvivlade elever gråter ut dyker det ofelbart upp som svar på hur det kunde bli så här; det är viktigt med valfrihet. Men för vem? För alla?

Kommentarer

Foto: flickr/Nick Amoscato (BY CC 2.0)

En avgiftsfri skolgång?

Gratis skola och skolplikt i all ära, men kan det verkligen vara det när man som elev förväntas ta med sig materialet till sin egen undervisning?

Kommentarer