sourze.se

Lyxweekend i Helsingfors

Ibland behöver man inte resa speciellt långt för att vara med om upplevelser långt utöver det vanliga. En helg i maj reste jag till Helsingfors och gjorde såväl en mycket trevlig hotellbekantskap som en fantastisk kulinarisk resa.

Kommentarer

Berlinerluft

Det finns platser som utövar en alldeles speciell lockelse och ibland kan det vara svårt att sätta fingret på vad det är som framkallar denna. Berlin är en sådan plats, en brokig, vibrerande smältdegel, ständigt i rörelse och i förändring.

Kommentarer

Helgmys på Hällsnäs med kulinarisk tvist och Wicked på Göteborgsoperan

Många av oss jagar på i tillvaron och fyller våra dagar med arbete och sociala aktiviteter, aktiviteter som förvisso säkert upplevs som roliga och givande. Många av oss har emellertid ett behov av att emellanåt stanna upp och finna tid för reflektion och eftertanke. För att göra detta underlättar det att lämna den invanda miljön hemmavid och hitta en neutral plats som kan erbjuda den ro och frid vi behöver.

Kommentarer

Göteborg - staden som har och erbjuder allt

Jag besökte staden i slutet av juli för att “göra stan” och passade då på att åka en onsdag till fredag istället för den vanliga helgen och blev positivt överraskad av fördelarna med detta. Jag upplevde att det var färre turister än det är en vanlig helg samt att det var lättare att få bord på restauranger och liknande.

Kommentarer

Drömkryssning i hjärtat av Europa med Viva Cruises

När mörker och kyla anlänt till Sverige är det trevligt att så sakteliga påbörja planeringen av trevliga sommarresor nästa år. Med tanke på ökande kostnader för både resor och restaurangbesök på grund av inflation är det viktigt att man gör kloka val och då är flodkryssning ett både trevlig och ekonomiskt alternativ.

Kommentarer

Toronto - världsmetropolen med kulinarisk tvist

Den kanadensiska kosmopolitiska storstaden Toronto är för de flesta svenskar som gillar hockey känd för sitt hockeylag Maple Leafs, ofta associerat med den nyligen bortgångne hockeyspelaren Börje Salming som var så nära gud man kan komma i den hockeytokiga staden där han bodde och spelade under många år.

Kommentarer

Budapest – hett weekendresmål i sommar

Budapest är en mycket trevlig destination som varmt rekommenderas. Efter ett besök här och på något av stadens många badhus är man full av energi och man börjar nästan med en gång planera in nästa resa.

Kommentarer